Nők a magyar politikában - Nő ma!

Nők ma a politikában Kelet-Közép-Európában!

Nők ma Kelet-Közép-Európa országaiban egyre fontosabb szerepet kell, hogy betöltsenek a politikában – fogalmazza meg a mérsékelt demokrata politika!

 

Kiegyensúlyozottság a politikai döntésekben középtávon, nyugodt és szabad Magyarország a népesedés  valódi növekedésének előfeltétele a mérsékelt demokrata politika álláspontja szerint!

 

Női politikusok ma kiállnak az emberi jogok, szabadságjogok mellett sok férfi politikust megszégyenítő kitartással.

 

Mérsékelt demokrata politizálás, a független és centrista politizálás – a nők szerepét magasra értékeli a jó politika kialakíthatóságában!

 

Egyedülállóan a magyar politikában a valódi politikusi kvóta politikai megfogalmazója, a női közéleti kvóta elismerésével megerősítve.

 

Hegedűs Csilla alelnök

 

Örömmel olvastuk az RMDSZ hivatalos közleményében, hogy Romániában magyar nők politikai szerepe kapott megerősítést, ebből idézünk néhány fontos részletet:

 

„Négyéves munkánknak meglett az eredménye. Ez az első lépés annak irányába, amit mi szeretnénk. Amennyiben a kongresszus is megszavazza az alapszabályzat-módosítást, a női képviselet bevezetése azt jelenti majd, hogy a helyi szervezetek választmányaiban minden harmadik választott nő lesz, megyei szinten pedig egy 15 százalékos küszöböt állítanánk fel.

Ez egy óriási előrelépés a Szövetség számára. És ez Romániában egyedi!” – fogalmazott április 27-én, csütörtökön Hegedüs Csilla, az RMDSZ Nőszervezetének alelnöke.”

 

Forrás: AZ RMDSZ FELISMERTE: A NŐK KÖZÉLETI SZEREPVÁLLALÁSA NÉLKÜL TÁRSADALMUNKNAK NINCS HOLNAPJA – MEGERŐSÍTI NŐI KÉPVISELETÉT A SZÖVETSÉG

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!