Nők a magyar politikában - Nő ma!

Nő ma a politikában! Nő legyen a köztársasági elnök a mérsékelt demokrata politika szerint!

 

Mérsékelt demokrata politika számára és a női választók számára nem volt tétje a tegnapi köztársasági elnök választásnak.

 

Sokadik közvetett választás jelzi – ez nem jó út a magyar politikában.  Azon politikai törekvéssel egyetért a mérsékelt demokrata politika, hogy köztársasági elnökjelöltek közül közvetlenül válasszon a magyar választó.

 

Mérsékelt demokrata politikai igény, hogy a nemek szerinti duális  közméltósági szereposztás érvényesüljön: Ha férfi a miniszterelnök, akkor nők legyenek a köztársasági elnökjelöltek és éppen fordítva!

Hűen tükrözné a több, mint 50% népesedési arányú nőket a magyar társadalomból.

 

Jó politikai döntés: volna a nemek szerinti duális közméltóság kialakítása – mérsékelt demokrata politika szerint!

 

Női szavazók számára is tanulságos a vezető mérsékelt demokrata Országbíró Zoltán összegzése a Hírérték Magyarországban!

 

Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata politikai véleménye szerint:

 

Egy a két jelölttől politikailag középen álló, az emberek között élő és politizáló  köztársasági elnök adhatna megfelelő személyiséget a közjogi méltóságnak.

 

Nő politikus kiemelné a közjogi méltóság egyediségét.

Majtényi László valós kritikái közül, különösen erős következtetést enged meg a köztársasági elnök törvényjavaslatainak kiáltó hiánya az elmúlt ciklusban.

 

Köztársasági elnök nem mehetne el az évtizedes devizahitel skandalum, majd forintosított hitellel sújtott magyar családok, magyar középosztály mellett jogalkotási kezdeményezés nélkül.

 

Meg kellett volna fékezni a családi cégek bedarálását kényszerszabályokkal, majd a civilek bedarálását kényszerszabályokkal az elmúlt években és éppen napjainkban.

Számos lépés nem történik meg a népesedés valódi felemelésére.  

 

Magyarországon a választási kampány és a választási törvény torzult, ennek helyrebillentése és kiegyensúlyozása a köztársasági elnök értékmérője volna.

 

 

Sokkal több nő ma a politikába tart, kiegyensúlyozottabb lehet a politika Magyarországon!

 

 

Mérsékelt demokrata politika ezért foglal állást a nők nagyobb politikai szerepe mellett a következő években, évtizedben.

Aktív köztársasági elnök, államfő nagyban hozzájárulhatna Magyarország sikerességéhez, még szerény érdemi eszközeivel is.

 

Közbizalom annak tükörképe az államfői méltóság felé, ahogy annak nemzet egységét kifejező tevékenysége, az üres frázisokon túl, miként érvényesül a magyar politikában.

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!