Nők a magyar politikában - Nő ma!

Nőnap és politika viszonya akkor jó, ha sok a magyar nő a magyar politikában! Mérsékelt demokrata politika a nők politizálásának pártján áll!

Nőnap a magyar nők köszöntésének kialakult ünnepe.

 

Mérsékelt demokrata politikai vélemény, hogy a magyar társadalom elsőrendűen a magyar nőknek köszönheti, hogy nem roppant be teljesen a 2000 utáni 17 évben.

 

Magyar nők számára a politika 2003 óta elvesztette a kapcsolatát a magyar választót terhelő gondokkal, problémákkal.

 

Nyerészkedés vált uralkodóvá a hatalmi politikában, miközben nők és gyermekeik kerülnek egyre távolabb európai és saját álmaiktól Budapesten és vidéken.

Demeter Márta és sok más női politikus lázadt fel a régi politikai gondolkodás, politikai mutyik ellen.

 

Képtalálat a következőre: „Demeter Márta”

                                   Demeter Márta (Fotó:YouTube)

 

Egy nő számára a család szétroncsolása (devizahitelezés következményei stb.), vagy gyermeke kiszorulása a tehetsége szerint választandó egyetemi képzésből több, mint a magyar politika ideiglenes morális válsága.

 

Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata a magyar politikában két kvótát tart fontosnak, azok részleges átfedésével is:

” Magyar politikába magyar nők okosságára sokkal több szükség van.

  1. Valódi politikusi kvóta
  2. Női politikusi kvóta

Mérsékelt demokrata politikai irány pontosan érzékeli, hogy a politikai kultúra, magyar politika egészének megújulása a mérsékelt demokrata politikai értékek mentén és sok új nő politikussal valós politikai alternatíva! Erre 2010-ben részletes társadalmi párbeszéd programot készített elő a megválasztott vezetők számára. Nem a nőkön múlt, hogy elmaradt…”

 

Népesedés súlyos lemaradása, oktatás elridegülése, vállalkozások bürokratikus akadályozása szükségtelen politikai arrogancia miatt, civil és közélet bürokratikus terhelése a nők társadalmi jelenlétét, fellépését felfokozza!

 

Ma fiatal lányok állnak be a politikába, míg több új párt már eleve női elnökkel dacol, a politikai feudalizmus magyar lekövesedésével a magyar politikában. (Dánia, Svédország a női politizálás kiváló példáit mutatják az országuk javára.)

 

Erre érdemes a Nőnapon gondolni minden nőnek vidéken és a fővárosban.

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!