Nők a magyar politikában - Nő ma!

A politika miért nem figyel jobban a nők életére? Mérsékelt demokrata javaslatok a nők támogatására!

Sokat beszélünk a népesedés kérdéséről, de a kérdés az, hogy a mindenkori hatalmi politika mennyit tesz a társadalom humán területén?

 

Mérsékelt demokrata álláspont, hogy nyugodt és szabad társadalmi viszonyok nélkül nehezen, vagy sehogy sem indul meg a népesedés növekedése, a magyarságnak anyaországban szükséges mértékben!

 

Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata, már 2010-2011-ben egy komplex javaslattal élt a választáson győztes párt vezetői felé a valódi társadalmi párbeszéd kiépítésére.

 Ez érthetetlen politikai megfontolás miatt elmaradt a mai napig.

 

1095038_392587284176468_1054976655_n21

 

Ennek hiánya mára a nőket az intenzív civil tiltakozás irányába sodorja………………………

Nők demonstratív  társadalmi szerepvállalása megerősödött a civil területeken, ez a nők problémáinak megerősödését, a női ellenállást jelzi.

 

Nők és a politika meg kell, hogy értse egymást!  

Mérsékelt demokrata politikai szemléletben, az alábbi fontos teendőket kell, végre emberarcú módon meglépni Magyarországon:

  • Szinglik és gyermeket egyedül nevelő nők jövedelmének nettó 200.000Ft-ig adómentessé tétele!
  • Nők, mint munkavállalók erősebb jogszabályi védelme, a vállalati tréningek, képzések külső helyszíneken való szervezésének korlátozása, tiltása.
  • Részmunka és távmunka élő munka terheinek drasztikus lecsökkentése. (Gyermekkel részben otthon maradók jogszabályi támogatása)    A tényleges tevékenységi részmunkaidő elismerése. (Pl. kétnaponta 4 óra, naponta 2 óra  stb.)
  • Részmunka és távmunka bürokráciájának teljes lecsökkentése, egy lépésre egyszerűsítése.
  • Diákmunka jogszabályainak visszaállítása, a fordított ÁFA megszüntetése ezen a területen, ezzel a munkaadó vállalkozások tehermentesítése.
  • Tömeges lakásépítés évtizedes programjának megindítása, gyermek születésével államilag támogatott hitelek biztosítása.
  • Civilszervezetek bürokráciai előírásainak jelentős lecsökkentése, egyszerűsítése papíralapon és 8 általános mellett is kitölthetően. (Közpénz nem használó, 20MFT bevétel alatti civilek)
  • Egészségügyi szakképzés bővítése, népszerűsítése, szakmai megbecsülés megnövelése.(szülésznők, ápolónők stb.)
  • MÁV díjmentes utazást engedő régió/országos havi jegyek/negyedéves/féléves jegyek kialakítása (egyösszegű és reális mértékű megfizetés mellett) a MÁV Start kártya rendszeren belül és Németország mintájára a családok erősebb támogatása a MÁV 1-5 fős hétvégi jegyek, hétvégi kártyák bevezetésével.

Mérsékelt demokrata politika a fentiek mellett több száz szakpolitikai döntésben a nők támogatását tekinti fő célnak.                  

 

 Nők nélkül nincs gyerek – gyerekvállalás nélkül nincs magyarság!

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!