Nők a magyar politikában - Nő ma!

Női politikus, vagy férfi politikus érti meg jobban mai magyar politikában?

Nők a politikában a kitartás tulajdonságával érnek el fokozatosan eredményeket.

Érdemes a tanulmányozásra a következő, ma már 15 éves írás:

 

A jó politikus tízparancsolata

 

Padova: Még az év vége előtt a Vatikán dokumentumot tesz közzé a politikusok erkölcsi tükréről, a társadalmi tanítás tízparancsolatáról.

A hírt az Igazságosság és Béke Pápai Tanácsának elnöke, Van Thuan vietnami bíboros jelentette be Padovában, ahol előadást tartott a harmadik szektornak egy Civitas kiállítás-vásáron.


Thuan bíboros a nagyszámú politikus és közéleti személyiség, köztük Giulio Andreotti szenátor és a Veneto Régió elnöke előtt felvázolta a parancsolat-együttes már körvonalazott nyolc pontját és evangéliumi kifejezéssel ezeket a jó politikus boldogságainak nevezte: Boldog az a politikus, aki tisztában és tudatában van saját szerepének súlyával, aki becsben tartja a becsületességet, aki a köz és nem saját javára dolgozik, aki következetes és beváltja választási ígéreteit, aki megvalósítja és védelmezi az egységet és ennek központjába Jézust állítja, és aki meghallgatja az embereket a választások előtt, alatt és után.

 

Az eddig kidolgozott parancsolatok nyolcadik pontja szerint boldog az a politikus, aki nem fél az igazságtól. Ez utóbbival kapcsolatban Thuan bíboros II. János Pál pápa szavait idézte, miszerint az igazságnak nincs szüksége szavazatokra és nem fél önmagától.

A kilencedik pont valószínűleg a médiával foglalkozik. Boldog az a politikus, aki nem fél a médiától, mert az utolsó ítéletkor egyedül Istennek kell elszámolnia tetteivel.


A padovai Civitas kiállítás-vásár közönsége nagy figyelemmel hallgatta Thuan bíborost, akinek személyét a vietnami kommunista rezsim alatt elszenvedett mérhetetlen szenvedései miatt is nagy tisztelet övezi. A jelenlévő számos politikus egybehangzó véleménye az volt, hogy ez a sajátságos tízparancsolat mindenképpen gondolkodásra buzdít. VR/MK

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!