Nők a magyar politikában - Nő ma!

Ma a köztársasági elnök politikai díszstukkó a politikai építmény tetején! Férfiak helyett ebben a helyzetben inkább egy nő legyen a köztársasági elnök!

Minden nő ismeri a stukkó fogalmát, amely díszítésre és takarásra szolgál, aki felújította valaha lakását, házát!

 

Mérsékelt demokrata politika értékelésében, ma a jogköreiben rendkívül gyenge köztársasági elnöki méltóság, politikai díszstukkó a politikai építmény egészén.

 

Mérsékelt demokrata politika egy erős jogkörökkel rendelkező és közvetlenül a nép által választott köztársasági elnöki helyzetet tart jónak, mindenkor ellenzéki politikusi jelöltekből kiválasztva. 

 

 

Ma a pártpolitikai túlhatalom kárai felbecsülhetetlenek, sem Áder János, sem Majtényi László nem tudna tenni semmi jelentőset az emberi méltóság sérelmei, a jogi dereguláció elősegítése, vagy az emberi kiszolgáltatottságok csökkentése érdekében!

 

Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata a jogi dereguláció fontosságát, mint a mérsékelt demokrata politika egyik alapelvárását fogalmazta meg nyilatkozataiban 2010 előtt és 2010 óta.  

Álláspontja a jelen időszakra, hogy a gyenge jogkörrel rendelkező méltóságra legalább olyan női jelöltet kellene állítani, aki a társadalmi békét és az emberi kiszolgáltatottság csökkentését képes képviselni.

 

 1095038_392587284176468_1054976655_n21

 

    Országbíró Zoltán: Magyarország érdeke egy szélesebb jogokkal felruházott és hatalmi ellenpontot jelentő köztársasági elnök!

 

 

Ma az országgyűlési képviselők frakció kötöttségei miatt, azok a parlamenti döntéseknél nem tudják érvényesíteni a választók valós érdekeit megfelelő színességgel és részletességgel.  

Ezt a súlyos politikai hibát tompíthatná az erős jogkörrel rendelkező, társadalmi békét elősegítő köztársasági elnök.

 

 

Mérsékelt demokrata álláspont, hogy az erős jogkörrel rendelkező és a mindenkori hatalmi politikával ellenzékben lévő, de a társadalmi békét szolgáló jogvédő, művész, író lehet egy ideális jelölt egy későbbiekben másként kialakított köztársasági elnöki közjogi méltóságnál.

 

Mérsékelt demokrata politika rendelkezik olyan női jelölttel, akire szívesen tenne javaslatot, de a mai politikai helyzet, a köztársasági elnök súlytalansága méltatlan minden magyarságért elkötelezett és mérsékelt demokrata jelölt számára.

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!